google map div ready

Maasin ritarilinna

Vuonna 1345 Miekkaveljien ritarikunnan rakennettun linnoituksen rauniot.

Linnoituksen rakentaminen oli rangaistuksena saarelaisille. Jüriöö kansannousun aikana, 1343 vuonna, murskasivat saarenmaalaiset Pöiden ritarilinnan ja tappoivat kaikki siellä olleet saksalaiset, josta myös sen saksankielinen nimi "Soneburg" eli sakkoa- eli rangaistus-linnoitus.

Maasin linnoitukselle saivat kohtalokkaaksi Tanska-Ruotsi ristiriidat. Lisäksi viisi vuotta aiemmin hankitut hiippakunnan alueelle osti Tanskan kuningas vuonna 1564 Saarenmaan ritarikunnan alueet. Kahdesti,  v. 1568. ja 1575. onnistui ruotsalaisilla Maasilinn lyhyemmäksi ajaksi valloittaa. Nähdessään, että vihollinen voi helposti muuttaa linnoituksen oman lähtökohtana Saarenmaalla, antoi Tanskan kuningas Frederik II 1576. vuoden elokuussa komennon Maasilinn räjäyttää.

Linnoituksen restauroinnin yhteydessä on kaivettu suurelta osin säilynyt holvikattojen ensimmäinen kerros ja portti, osittain on säilynyt myös linnoituksen toinen ja kolmas kerros. Tämä on huomattavasti enemmän kuin aluksi luultiin linnasta jäljellä olevaa.

Maasin ritarilinnaMaasin ritarilinnaMaasin ritarilinnaMaasin ritarilinna
WWW:http://www.orissaare.ee/index.php?page=71&
Sähköposti:info@eestisaared.ee
Osoite:Lahden kylä, Orissaaren kunta, Viro
Maakunta:Saarenmaa
Postinumero:94360